Harmanlar Mah. Furkan Sok. No:/1A Merzifon / Amasya
tr

Altın Oran Nedir?

27.05.2020
287
Altın Oran Nedir?


Altın oranın ne olduğunu anlamak için milattan önceye kadar gitmek gerekebilir. İlk defa altın oranı kullanarak ortaya eserler çıkaran kişilerin kim olduğunu söylemek neredeyse imkânsızdır. Özellikle Mısır ve Yunan kültüründe yüzyıllar geçmesine rağmen bizlere ulaşmayı başaran bazı eserlerde altın oran söz konusu olmaktadır. Herhangi bir görselin estetik açıdan kusursuz olmasını sağlayan oran altın oran olarak tanımlanmaktadır.

Düz bir çizgi ele alınacaksa bu çizginin tam ortadan bölünmesi ile birlikte altın oran yakalanmaktadır. Her iki parçanın birbiri ile tam olarak uyum sağlaması bu oranı gösterir. Ancak tasarımlarda her zaman düz bir çizgi yer almamaktadır. Grafik tasarım işlemlerinde oluşturulan logolar ya da diğer ürünler çok karmaşık şekillere sahiptir. Bunlarda altın oranı yakalamak son derece zor olacaktır.

Altın Oran: Tasarımın En Büyük Miti - Bilim.org

İnsanlar farkında olmasalar da Google, Pepsi ya da Twitter gibi markaların logoları her zaman altın oran kullanılarak yapılmıştır. Logolarda yer alan şekillerin oranları her zaman kusursuz seviyededir. Bu da insanların gözüne hoş gelmesini ve dikkat çekmesini sağlar. Grafik tasarımda altın oran yakalanırsa muhteşem etkiler yaratmak mümkün olabilecektir.

Hızlı Sipariş Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz: