Harmanlar Mah. Furkan Sok. No:/1A Merzifon / Amasya
tr

Flat Tasarım Nedir?

23.01.2020
85.101
Flat Tasarım Nedir?

Flat Tasarım Nedir?

Sade ve düz tasarım anlamına gelen Flat tasarım, animasyondan, efektlerden ve üç boyutlu özeliklerden arınmış bir tasarım tekniğidir. Sadeliği ön planda tutarak kullanılabilirliği arttırmak için ortaya çıkarılan bir tasarım türüdür. Flat tasarımda, şatafatlı, gösterişli ve karmaşık tasarımlar yerini sade ve şık tasarımlara bırakmıştır.

Flat tasarım düşüncesi, sade geliştirilmiş ve gösterişten uzak mobil uygulamalara ya da internet sitelerine verilen bir isimdir. Flat tasarıma en büyük örneklerden birisi de hiç şüphesiz Windows’un başlat menüsüdür. Bu tasarım türü, zaman içerisinde en çok kullanılan, benimsenen ve özel web siteleri yapan kurum ya da kişilerin çok fazla tercih ettiği türler arasında yer alıyor. Flat tasarım konusunda durum bu şekilde olunca, insanların ve tasarımcıların da merak ettiği bir takım unsurlar da çoğalıyor.

Flat Tasarım Özellikleri

Bir flat tarzında tasarım yapmak istiyorsanız, öncelikle gösterişten ve efektlerden uzak bir düşünce yapısı ile tasarım yapmak gerektiğini bilmelisiniz. Web sitesi tasarımı yapılacaksa; Javascript’e oldukça az şekilde yer vererek, kendi içerisinde dizaynı ve renkleri ile fark yaratacak; sade ve göze hoş gelebilecek bir tasarım ortaya koymalısınız.

Flat tasarım yapılırken;

  • Herhangi bir efekt unsurları kullanılmaz, sade ve stabil yapıya sahip olmalıdır.
  • Tasarım içerisinde basit alanlar ve elementler kullanılabilir.
  • Jquery ve Javascript kodları kullanılmadan ortaya çıkarılmalıdır
  • CSS3 / HTML5 mantığıyla oldukça iyi tasarımlar, yapılar oluşturulabilir

Hızlı Sipariş Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz: