Harmanlar Mah. Furkan Sok. No:/1A Merzifon / Amasya
tr

İnfo Grafik Tasarımı

15.05.2020
201
İnfo Grafik Tasarımı

İnfografik, bilgi içerikli grafiklere denmekte. Örneğin bir rapor yazısı düşünün. Bu raporda dünya hakkında çeşitli tespitler ve analizler yer alıyor. Okuması uzun süren bir yazı olduğunu hayal edin. Bunu okumak hem uğraştıracak hem de zaman alacak. Eğer ki infografik şeklinde olur ise grafiklerle beraber hem daha kısa ve özet şeklinde, hemde daha güzel bir görünümde bilgi alabileceksiniz. SMH Medya, infografikler konusunda size hizmet sunmakta.

İnfografik Nedir?

İnfografik kullanmanın birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan ilki kolay okunabilirliği ve grafik desteği sayesinde okuyucuların daha fazla ilgisini çeker. Bu da verilerin daha çok ilgi çekmesi anlamına gelmektedir. Bir diğer avantajı ise bu tür grafiklerin akılda daha çok yer edinmesidir. Bu da bilgi öğrenme amaçlı etkili bir yöntem olmaktadır. Bir diğer önemli avantajı ise uzun yazılar yerine daha kısa yazılar kullanılarak özet bir şekilde bilgi aktarımı sağlanır, bu da gereksiz bilgilere yer verilmemesi anlamına gelmektedir.

İnfografik kullanımının diğer avantajları arasında konunun daha etkili ve farklı bir şekilde anlatımı yer alır. Bu da okuyan kullanıcıların daha fazla dikkatini çekmesini sağlar. İnfografiklerde yer alan anlatım biçimi, uzun yazılara göre sıkıcı olmaz ve daha eğlenceli bir hale gelir. İnfografik düzenlenirken birkaç görsel de eklenerek infografiğin daha ilgi çekici hale gelmesi de sağlanmakta.

SMH Medya, sade ve gereksiz bilgileri temizleyek sizlere en iyi şekilde infografik tasarımları hazırlamaktadır.

Hızlı Sipariş Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz: