Harmanlar Mah. Furkan Sok. No:/1A Merzifon / Amasya
tr

Kartvizit Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar!

23.11.2019
3.640
Kartvizit Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar!

İş dünyasına adım atmış, kurumsal kimliğini oluşturmak yolundaki her iş insanının kendilerini müşterilerine, müşteri potansiyeli olan çevresine veya rakiplerine tanıtmanın en kolay yollarından biridir. Tanıtımın yanı sıra kurumsal kimliğinizi tamamlayan prestijinizin bir sembolüdür. Hal böyle olunca kartvizit tasarımında dikkat edilecek hususlar, kartvizit basımı nasıl olmalıdır sorularına smhmedya.net ekibi olarak sayısız iş tecrübemizin vermiş olduğu deneyim ile sizler için cevaplıyoruz.

Sektörünüze Uygun Görsel Uyuma Dikkat Etmelisiniz

Bulunduğunuz iş sektörüne uygun bir görsel tasarım seçmeniz olmazsa olmazdır. Seçeceğiniz görsel tasarımın karşı tarafta uyandıracağı izlenim bir hayli önemlidir. Örneklendirecek olursak bir doktor kartvizitinde kazma, kürek gibi sembollere yer verecek olursak haliyle garipsenecektir. Bu her ne kadar bariz bir örneklendirme olsa da kartvizitte kullandığımız yazı fontu bile karşı tarafta uyandıracağımız hissiyatı etkileyecektir.

Hangi Bilgilere Yer Vermek İstediğinize Karar Verin

Kartvizitin ana görevi kendinizi tanıtmak olduğunu unutmadan, kartvizitinizde yer alacak bilgileri iyi seçmelisiniz. Bu konuda da önemli olan kriter yine çalıştığınız sektör olacaktır. İşletme adınız, işletme ulaşım bilgileri, işletme iletişim bilgileri gibi kriterleri tasarımınıza uygun olarak kartvizitinizde sunmalısınız.

Hepsi Tamam Dediğinizde!

Tasarımı, üzerinde yer alan bilgileri derken hepsi tamam dediğinizde artık kartvizit için kalan işlem basım işlemidir. Kartvizitler genellikle bir kredi kartı ile benzer olarak cüzdanlarda rahatlıkla taşınabilecek ebatlarda 50 mm x 80 mm olarak ayarlanarak basımı yapılır. Bunun dışında 55 mm x 85 mm – 50 mm x 90 mm gibi eninde ve boyunda ufakta olsa uzunluklar değişkenlik gösteriyor. Bu ölçülerin dışında da tabi kişisel tercihler gereği kartvizitler yapılabilmektedir. Ölçü konusunun dışında basım aşamasında sizlere selefon mu, mat mı, parlak mı gibi kartvizit yüzey tercihiniz de sorulacaktır. Selefon kartvizitin yıpranmaması açısından kâğıda yapılan bir kaplama tipidir. Mat ise adında da anlaşılacağı üzere mat bir görünüm için tercih edilirken parlak olarak tabir edilen baskı tipi de kartvizit kağıdının parlak kağıdını belirtir. Bunların hepsi sizlerin tercihleri ile şekillenecek baskı türleridir.

Hızlı Sipariş Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz: