Harmanlar Mah. Furkan Sok. No:/1A Merzifon / Amasya
tr

Kurumsal Kimlik Nasıl Tasarlanır?

16.05.2020
196
Kurumsal Kimlik Nasıl Tasarlanır?

Kurumsal Kimlik Nasıl Tasarlanır?
Bir firmanın, şirketin ya da işletmenin olmazsa olmazlarından biri olan Kurumsal kimlik, esasında adından da anlaşıldığı gibi, bir firmanın; kurumun ya da vakıf ve işletmeler için hem şirket içinde hem de şirket dışında imajını temsil eden kavramdır.
Kurumsal Kimlik, marka vizyonunun oluşturulma sürecidir. Görsel öğeler aracılığı ile kullanıcıların şirket deneyiminin artış göstermesini sağlanmaya çalışmaktadır. Logo, renk şeması gibi araçlar; kurumsal kimliğin oluşturulmasında etkilidir.
Kurumsal kimliğin oluşturulması sürecinde firmalar kurumsal kimlik tasarımına özen göstermelidir. Doğru analizler yapılmadan kurumsal kimlik oluşturulmamalıdır. Çünkü kurumsal kimlik, bir bakıma kurumun imzası görevini görecek ve bir kez kullanılmaya başlandıktan sonra; insanlar kafasındaki imaj ile kurumsal kimliği bağdaştıracaklardır.

Kurumsal Kimlik Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

Kurumsal Kimlik Nasıl Tasarlanır?

Marka Adının Oluşturulması
Marka adı, kurumsal kimliğin oluşturulması için en önemli unsurdur. Güçlü bir marka adı belirlemek; başarının yakalanabilmesi için oldukça önemlidir.
Logo Tasarımı
Kurumsal kimlik tasarlanırken; görsel olarak temsil edilmesini sağlayan en önemli unsur şirket ya da firma logosudur. Görsel açıdan dikkat çeken, sade ve anlaşılır logo tasarımları; markalaşma sürecini hızlandırmaktadır.
Marka Sloganının Oluşturulması
Marka sloganı seçerken, şirketin verdiği hizmeti en iyi ve kısa şekilde anlatan bir slogan seçilmesi oldukça önemli bir detaydır. Marka sloganı oluşturulurken verilen hizmetler arasında en iyi hizmetin sizin verdiğiniz hizmet olduğunu belirten türden dikkat çekici, kısa ve çarpıcı sloganlar oluşturmalısınız.

Hızlı Sipariş Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz: