Harmanlar Mah. Furkan Sok. No:/1A Merzifon / Amasya
tr

Slider’ların Önemi

20.05.2020
224
Slider’ların Önemi

Slider’ların Önemi
Slider’lar türleri fark etmeksizin her internet sitesinde kullanılabilir. Fakat günümüzde Slider genellikle iş tabanlık kurumsal web sitelerinde, blog ve haber sitelerinde, profesyonel tasarlanmış portföy internet sitelerinde karşımıza çıkıyor.
Slider’ın web sitelerine sağladığı en büyük avantajı, en can alıcı – dikkat çekici içerikleri henüz kullanıcı siteye yeni girmişken, sitenin en başında gösterebilmesidir.
Örneğin Slider bir haber sitesinde kullanılmışsa; siteye giren bir kullanıcı henüz aşağı sayfalara girmeden, en üstte en dikkat çekici haberleri görebilir ya da son dakika haberleri ziyaretçiye slider vasıtası ile sunularak; ziyaretçinin sitede daha fazla vakit geçirmesi sağlanabilir.
Slider’lar jQuery ve JavaScript gibi programlama dilleri ile oluşturuluyor. Her ne kadar siteye faydası olsa da, bazı durumlarda Slider’lar sitenin yavaşlamasına sebep olabiliyor. Slider’a eklenecek içerik görselinin yüksek kalitede olması gerekmektedir. Yüksek kalitede olması siteye giriş yapan ziyaretçilerin dikkatini çekebilmesi için oldukça önemlidir. Fakat yüksek çözünürlüklü görsellerin kullanılması, site açılış hızını da doğrudan etkileyebilmektedir.

Ana sayfada neden slider kullanılmamalı? | IdeaSoft E-ticaret Blog

Öte yandan web sitesi için bir slider seçimi yapılırken; mutlaka mobil uyumu göz önünde bulundurmak gerekir. Masaüstü sitenin yanı sıra, mobil sitede de slider’ın göz yormayan, işlevsel, esnek yapılı ve kolay kullanımlı olması gerekir. Slider’lar SEO konusunda birçok kez tartışma konusu olan bir web site aracıdır. Bazı durumlarda SEO, kullanıcıyı sitede tutma süresi gibi konularda avantaj sağlasa da, bazı durumlarda siteye zarar verebilmektedir.

Hızlı Sipariş Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz: