Harmanlar Mah. Furkan Sok. No:/1A Merzifon / Amasya
tr

Tasarım Unsurları Nedir?

22.05.2020
247
Tasarım Unsurları Nedir?

Tasarım Unsurları Nedir?
Tasarım unsurları, ortaya bir tasarım çıkarabilmek için kullanılan araçlardır. Tasarım unsurları bir çizim, resim ya da tasarımı oluşturan araçlar olarak da düşünülebilir.
Tasarım Unsurları
Çizgi, renk, doku, ton, biçim, ölçü, yön, şekil tasarım unsurlarındandır.
Çizgi, gözü bir alan etrafında ya da belirli bir alanda hareket ettirerek dikkati bir noktaya çeken ya da yol boyunca sürükleyen tek boyutlu bir yapıdır.

Design leadership as a subversive activity | Inside Intercom

Renk kullanımında genellikle soğuk renkler gevşetici ve dinlendirici; sıcak renkler ise uyarıcı etki bırakırlar. Soğuk renk grubu yeşil, mor ve mavi renklerden oluşur. Sıcak renk grubu ise turuncu, sarı ve kırmızı renklerden oluşur. Doğada karışımsız yalnızca üç ana renk yani kırmızı, sarı ve mavinin birbirleri ile karışımları sonucunda üç ara renk oluşur. Bu ara renkler ise; yeşil, turuncu ve mordur. Çizgi, renk ve koyu – açık değerlerden oluşan, sınırlanmış yüzeylere biçin denmektedir. İnsan zihninin algıladığı, kavradığı, rengi, biçimi koyu – açık değerleri olan sınırlandırılmış yüzeylerden oluşan hem varoluş formdur.
Tasarımın tek başına ortaya çıkması olasılıksızdır. Tasarım, ancak unsurları tamamlanmışsa bir tasarım sıfatı taşır. Renklerin uyumlu olması, tasarımın değerini de belirler. Renk uyumu olmayan, dokusu, tonu ya da biçimi ve ölçüsü uyumlu olmayan tasarımlar, ilgi çekmezler. Tasarım unsurları, ortaya bir tasarım çıkarabilmek açısından kullanılması gereken araçlardır. Tasarımın genel hatlarını oluşturan araçlar, tasarım unsurlarının olmazsa olmazıdır.

Hızlı Sipariş Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz: