Harmanlar Mah. Furkan Sok. No:/1A Merzifon / Amasya
tr

Uyumlu Renkler Nedir?

07.12.2019
877
Uyumlu Renkler Nedir?

Uyumlu Renkler Nedir?

İlgi çekici ve başarılı bir internet sitesi tasarımının en önemli unsurlarından birisi de; web sitesine ve içeriğine uygun uyumlu renk kombinasyonlarının kullanılmasıdır. Web sitesi tasarımında uyumlu renklerin kullanılması, siteye giriş yapan ziyaretçilere mesajı doğru iletmek ve iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek adına oldukça önemlidir. Bu sebeple tasarımcılar, çalışmalarında renkleri en uyumlu şekilde kullanmalıdır.

Web Tasarımda Uyumlu Renk Paletleri Nasıl Oluşturulur?

Uyumlu renk paletleri; sınırsız sayıda renk kombinasyonuna sahiptir. Uyumlu renkleri tek tek sıralamak mümkün olmayabilir. Herhangi bir yardım almadan renk kombinasyonu sağlamak için ciddi bir tecrübeye sahip olmak gerekir. Eğer gerekli tecrübeleriniz yoksa ve uyumlu renk paletlerine direkt olarak ulaşmak istiyorsanız; aşağıda sıraladığımız internet sitelerine göz atabilirsiniz.

Coolors.co

Coolors.co, inanılmaz derecede kolay kullanıma sahip, uyumlu renk kombinasyonları sunan bir web tasarım aracıdır. Site içerisinde herhangi bir alana tıkladığınızda, sizin için uyumlu renk paletlerini ücretsiz olarak sıralıyor.

LOL Colors

Renk uyumu konusunda ilham almak isteyen tasarımcıların imdadına koşan LOL Colors, daha önceden listelenmiş uyumlu renk paletleri sunuyor

CSS Drive Colors Palette Generator

Hem ne istediğini bilmeyen işverenler hem de pragmatik tasarımcılar için yaratılmış olan, CSS Drive Colors Palette Generator, yüklediğiniz imajları analiz ederek; uygun ve beğenebileceğiniz renk paletleri oluşturuyor. Bu sayede beğendiğiniz bir görselden yola çıkarak, bu site sayesinde uyumlu renklere sahip renk paletleri elde edebilirsiniz.

Hızlı Sipariş Vermek İçin Bizi Arayabilirsiniz: